Naam: Carole Witteveen
Medium: Schilderen
Thema:
Expositieruimte: Kunstkade, plattegrond nr 1
Website: www.zi-zz-art.nl

Mijn tekeningen en schilderijen zijn ,,wandelingen door mijn herinnering". Ze balanceren op de grens van de gedroomde werkelijkheid, de grens tussen sprookjes en de waan van de dag, tussen mythen en realiteit.
Tekenen is voor mij als een reis, is handelen, bewegen, een zoektocht op doek en papier, techniek gebruiken en vergeten, lijnen die reizen, aftasten en bewegen. Het zwartsel van het houtskool als duisternis en magie.
Mijn tekeningen worden gevoed door de literatuur, zij geeft mij beelden die ik nog niet direct waarneem of kan vertalen in een beeld. Zij zijn slechts schimmen in mijn hoofd. Tegelijkertijd zijn de tekeningen verbonden met de gebeurtenissen van alledag, het leven om mij heen.
In mijn werk staan mens en dier centraal, opgesloten in een landschap dat overal kan zijn, landschappen van herinnering en melancholie. In situaties die vervreemdend lijken maar voor iedereen herkenbaar zijn.

Naast deze activiteiten ben ik docent aan de Hogeschool voor de Kunsten ( ArtEZ ) te Arnhem waar ik schilderen en tekenen doceer aan de afdeling Fine Art en de docentenopleiding ( DBKV )

Carole Witteveen bij Kunst aan de Haven