Leeuwarder stadsgezichten van Hans Hofman op Kunst aan de haven

Kunst neemt je mee op reis. Kunst laat je nieuwe perspectieven zien. Dat kan van het dagelijkse leven zijn, van je omgeving of iets van jezelf. Deze kunstenaars nemen je mee op hun reis. Klik op de naam voor uitgebreide informatie over de kunstenaar.

De Innerlijke Reis

De droomreis - Janet Slotboom maakt sculpturen van vilt die het meeste doen denken aan dieren die zo uit je dromen lijken te komen. Deze sculpturen met een hoog aaibaarheidsfactor, trekken aan en zijn tegelijk vervreemdend. Brugwachtershuisje, locatie nr 16

De vriendschapsreis - Jan Ketelaar en Henk Dillerop zijn vrienden en hebben elkaar gevonden in de poëzie. Beiden werken daarnaast ook in andere media. Jan Ketelaar exposeert zijn sculpturen over reizen en Henk Dillerop toont foto's uit de serie 'Het water, mijn reisgezel'. De expositie is een bijzondere ontmoeting van vrienden in de kunst. Atelier Van Henken, locatie nr 4

De expressieve reis  - In Theater De Bres, locatie nr 7, is de groepsexpositie van Atteljee te bekijken. De werken van Atteljee kenmerken zich door een eigen kijk op wereld met een intens kleur gebruik. De expressie in deze schilderijen lijken extra sterk doordat het zo nauw verbonden is aan hun innerlijke wereld.

De vissers reis - Tjitske Boersma, vissersdochter, assembleer jutvondsten tot verstilde sculpturen als eerbetoon aan de vissersgemeenschap waarin ze is opgegroeid. Haar beelden staan bij de Gameship, locatie nr 10

Jan Ketelaar exposeert bij Kunst aan de Haven

Zelf op Reis

Watertaxi - Vanaf de steiger naast ARKfryslân vaar je met de watertaxi door de Museumhaven naar het theatercafé van de Schouwburg Harmonie. Of juist de ander kant op. Voor slechts één euro beleef je met de watertaxi  de Museumhaven vanaf het water. Lagere school kinderen varen gratis mee. Opstapplaatsen nr 3 en nr 21

Workshop - Carole Witteveen exposeert samen met leerlingen beeldend werk in Kunstkade. Locatie nr 1. Wil je graag zelf aan de slag onder begeleiding van een kunstenaar? Dat kan bij de workshop Monoprint van Carole Witteveen op zaterdag van 14.00 -14.45 en 15.30 -16.15. Hier vindt je meer informatie over de workshops monoprint

Kunstbibliotheek - Bibliotheek Leeuwarden heeft tijdens Kunst aan de Haven een speciale collectie samen gesteld met kunst- en reisboeken. Neem een kop koffie bij Coffee Central en geniet van deze mooie boeken. Locatie nr 19.

Kinderkunst - In de tuin achter Theater De Bres kunnen kinderen zelf kunst maken. Er staan grote tafels met materiaal klaar. Bij de bar in De Bres is limonade voor de kinderen en koffie voor de ouders te koop. Locatie nr 8.

Boek De Noordzee Rond op Kunst aan de Haven

Op reis met...

Het Schip - Hans Hofman maakt Leeuwarder stadsgezichten met schepen. Hij laat je een kant van Leeuwarden zien waar veel mensen aan voorbij lopen. Voor Kunst aan de Haven heeft Hans Hofman zijn schip met atelier aangelegd aan de Westerkade, locatie nr 5. Groot werk van hem hangt bij Schouwburg Harmonie, locatie nr 2.

De Wind - Vorige jaar heeft het Leeuwarder Skûtsje gevaren met een zeil  speciaal beschilderd door Bonny Dijkstra. Tijdens Kunst aan de Haven hangt het zeil in de mast van schip De Harmonie, locatie nr 12.

De Tijd - Het straatbeeld van de Willemshaven en de Willemskade veranderd in de loop van de tijd. Voorheen lagen er veel vrachtschepen aan de Willemskade. Historisch Centrum Leeuwarden presenteert twee films met historische beelden om te laten hoe het straatbeeld verandert. Coffee Central, locatie nr 20.

Het Penseel- Het werken aan een schilderij kan onverwachte wendingen met zich meebrengen. Els Posthumus kan daar goed over vertellen bij haar demonstratie schilderen op zondag 7 juni, 14.00-17.00 uur. Kunstkade, locatie nr1.

Een Lach - Johan Visser maakt sculpturen van hout. Hierbij laat hij het hout vloeien en druppen. In zijn sculpturen zit een gezonde dosis humor. Expositieruimte Schouwburg De Harmonie, locatie nr 2.
HCL exposeert bij Kunst aan de Haven

Voor onderweg

Op de plattegrond staan alle expositieruimtes met namen van de kunstenaars. Het programma overzicht geeft de tijden van de muziek en andere voorstellingen aan.