Marijke Sjollema exposeert bij Kunst aan de Haven

Friese Kunstenaars

De kunstmanifestatie biedt een uitgelezen selectie van Friese kunstenaars met landelijke bekendheid. De afwisselende expositie laat kunst in verschillende media zien: fotografie, schilderen, sculpturen, media art, tekenen en mixed media.

Kunstenaars hebben werk geselecteerd dat past bij het thema "Tussen elke haven ligt een reis". Daarmee laat iedere kunstenaar z'n eigen interpretatie van het thema zien. Met het wandelen van de route beleef je een reis van hedendaagse kunst.

Erkenning verdiend

De kunstenaars van de expositie hebben hun erkenning verdiend. Zij hebben verschillende prijzen gewonnen en musea hebben hun werk aangekocht.

Bij Kunst aan de Haven is het werk te bekijken op unieke plekken waar gewoonlijk niet geëxposeerd wordt; in monumenten en bij bedrijven. Door de laagdrempelige locatie laten we zien dat kunst dichtbij mensen staat en voor iedereen toegankelijk is.
Gerrit Terpstra exposeert bij Kunst aan de Haven

Expositie

Klik op de naam van de kunstenaar voor een uitgebreide omschrijving.

Wynolt Visser - Mixed Media - Nr 22 ARKfryslân
Wynolt Visser maakt gebruik van diverse materialen in een werk. Zo drukt hij bijvoorbeeld zijn foto’s op stof en hij borduurt de afbeelding op canvas.
Redmer Hoekstra - Pentekeningen - Nr 22 ARKfryslân
Redmer Hoekstra tekent een surrealistische en fantastische wereld. De kijker wordt aan het denken gezet over realiteit en werkelijkheid.
Kaneli &Smit - Mixed Media - Nr 15 Eringa Fiscalisten
De kleigrond van de Wadden is een terugkerend ingrediënt in het werk van Kaneli & Smit. De oneindige horizon en het specifieke licht is de inspiratie van dit duo.

Kaneli & SMit exposeren bij Kunst aan de Haven

Tryntsje Nauta - Fotografie - Nr 11 Notaris Slagman
Tryntsje Nauta exposeert foto's uit de serie 'De Zee Roept' over studenten aan het Maritiem Instituut Willem Barentz. Zij werd in 2013 onderscheiden met de Gerrit Benner Prijs.
Marijke Sjollema - Schilderen - Nr 10 Gameship & Nr 6 Schip Schiedam
De zee speelt een invloedrijke rol in het werk en leven van Marijke Sjollema. De serie Oceans gaat ook over reizen, ontmoetingen, verlangen, verhuizen en thuiskomen.
Gerrit Terpstra - Sculpturen - Nr 9   Monument Baarsma
Gerrit Terpstra is gefascineerd door de gevolgen van een immer voortgaande tijd. Speciaal voor Kunst aan de Haven maakt hij de installatie Blauw; het verhaal van de onbereikbare haven.
Lotte Middendorp exposeer bij Kunst aan de haven

Dolph Kessler - Fotografie - Nr 9 Monument Baarsma & Nr 19 Bibliotheek
Dolph Kessler is documentair fotograaf en heeft een boek uitgebracht van de serie 'De Noordzee Rond'. Met een selectie uit Artfairs (2009) won hij een prijs in de categorie cultuur bij de Zilveren Camera 2009.
Lotte MiddendorpMedia Art - Nr 18 Schip Stanfries X
In het werk van Lotte Middendorp speelt verbinding met de natuur een centrale rol. Haar werk ' Spegel yn spegel ' is vorig jaar aangekocht door het Fries Museum.
Bartle Laverman - Schilderen - Nr 10 Gameship
Met expressieve verfstreek zijn de "Zicht-op-Zee"-schilderijen composities van herinneringen. Ze blijven altijd met gepaste afstand van de zee.

Programma