Route van Kunst aan de Haven Leeuwarden

Kunst aan de Haven vindt op zat 6 & zon 7 juni '15 plaats rondom de Museumhaven in Leeuwarden. Op unieke locaties zoals historische schepen, monumenten en culturele instellingen wordt kunst geëxposeerd en intieme optredens gehouden. Openingstijden 11-17 uur. Toegang gratis.

De plattegrond met het hele programma is beneden aan de pagina te downloaden als pdf. Het thema van Kunst aan de Haven is de dichtregel van Dirk Geerdink "Tussen elke haven ligt een reis". Kunstenaars hebben werk geselecteerd dat past bij het thema. Alle expositieruimtes zijn op straat gemarkeerd met een beachflag.

Friese Kunstenaars

De Expositie biedt een gevarieerd aanbod van kunst in verschillende media van kunstenaars met landelijke bekendheid. Zij hebben verschillende prijzen gewonnen en musea hebben hun werk aangekocht. Na het wandelen van de expositie route heb je een reis van hedendaagse kunst beleefd.
Met Kunst op Reis nemen kunstenaars je mee op hun reis. Ze laten je een ander perspectief zien. Dat kan van het dagelijkse leven zijn, van je omgeving of iets van jezelf.

Kunst Beleven

Naast de expositie van hedendaagse kunst is er een uitgebreid programma met intieme  optredens om Kunst te Beleven. Zo kun je luisteren naar de winnaars van Klank fan Fryslân concours. Laat je mee voeren door de reisverhalen en Friese poëzie op het Schip Wuta, begroet de regisseur van speelfim Bak of blader met een kop koffie in de Kunstbibliotheek. Er is een watertaxi om je te vervoeren van het begin naar het eindpunt van de route.

Kunst aan de Haven Locatie met Kunstenaars

Museumhaven

De Museumhaven ligt tussen het station en het centrum van Leeuwarden. In de Museumhaven liggen historische schepen die in originele staat zijn terug gebracht. De schippers weten veel te vertellen over hoe het schip vroeger gebruikt is en de historie van het schip.

De innerlijke mens

Coffee Central - In de bibliotheek zit deze gezellige coffeebar waar je je kunt verdiepen in de boeken van de kunstbibliotheek. Aanrader is de huisgemaakte appeltaart.
WEareGRUTSK - Bij de kiosk op de Prins Hendrikbrug vermaak je je met lekker eten en uitzicht over de Museumhaven.
Schouwburg De Harmonie - Het theatercafé opent de deuren en trakteert de bezoekers op een dagprogramma van singer-songwriters en dans.
Theater De Bres - De bar van de Theater De Bres is speciaal ingericht voor kinderen die zich vermaken bij kinderkunst in de achterliggende tuin.

Parkeren

Vlakbij de Museumhaven zijn er twee parkeergarages; Het Zaailand en De Klanderij. De gratis, bewaakte fietsenstalling zit ook op het Zaailand. Het trein- en busstation is slechts op 2 minuten lopen afstand. Lees meer over parkeren in Leeuwarden. Op zondag is de Groeneweg langs de Prinsentuin gesloten icm Loop Leeuwarden.

Programma Downloaden